(+34) 965 873 775 (+34) 626 118 695
Uitgebreid zoeken

Overwinteren in Benidorm en La cala de Finestrat aan de Costa Blanca

Geplaatst op door

Overwinteren

Vele Nederlanders en Belgen overwinteren in Benidorm en La Cala de Finestrat en dan het liefst in een appartement. Vooral als men de Spaanse taal niet goed spreekt, of liever gewoon onder de Nederlanders is, is Benidorm en omgeving een goede keuze om een paar maanden de kou ontvluchten, vanwege de gezondheid of gewoon om te genieten.

Benidorm is een grote badplaats aan de Costa Blanca. In het gezellige oude centrum met kleine straatjes en mooie pleinen, vindt u vele restaurants, Spaanse tapasbars, gezellige cafés en andere uitgaansgelegenheden. Dit centrum is omringd door een groot aanbod aan hotels en appartementengebouwen voor de vele toeristen die zowel ‘s winters als ‘s zomers de stranden van Benidorm bezoeken.

Men vindt hier diverse Nederlandse winkels zoals een bakker, een slager, een boekwinkel, een kapper of een buurtsuper. Tevens is er een ruim aanbod aan Nederlandstalige dienstverlening in de gezondheidszorg. Er zijn meerdere Nederlandse en Belgische huisartspraktijken, particuliere ziekenhuizen, tandartsen en fysiotherapeuten, waar u aan de receptie in het Nederlands wordt ontvangen.

Ook al is het geen hoogseizoen, er zijn toch voldoende activiteiten zoals bijvoorbeeld gezellige markten en rommelmarkten, optredens en shows, vaak met live muziek. Er zijn diverse Nederlandse en Belgische verenigingen waar men zich bij aan kan sluiten en bovendien zijn er overal allerhande eetgelegenheden waar voor weinig geld al een compleet dagmenu met brood, ali-oli en wijn wordt aangeboden.

Klimaat

In Benidorm is de gemiddelde dagtemperatuur in januari 16 graden. Dat voelt een heel stuk lekkerder dan de 5,2 graden van De Bilt. In Benidorm staat de zon 12 graden hoger dan in Nederland en het voelt daarom overdag al snel als lente.

 

Overwinteren in Benidorm

Genieten van de ochtendzon op een bankje aan de Playa de Levante in Benidorm

 

Omdat er elke winter heel veel overwinteraars verblijven in Spanje, is er een uitgebreide amusementsindustrie rond de overwinteraar ontstaan. Veel overwintergebieden in Spanje zijn ‘s winters net zo druk als ‘s zomers. In Benidorm kun je ‘s winters voor weinig geld een driegangen menu eten. De terrassen aan de Playa de Levante zitten ‘s middags al vol, in de cafes wordt gedanst op de muziek van een eenmansorkest. ‘s Avonds bieden bijna alle hotels een avondprogramma met shows en entertainment.

 

Camping Playa de Mazaron


4 reacties

  • benidormland on said:

   Goedemorgen beste heer/mevrouw De Lange,

   Hartelijk dank voor uw aanvraag. Ik zie dit bericht nu pas, aangezien ik op onze website aan het werken ben. Normaal krijg ik een berichtje in mijn postbus. Sorry voor de zeer late reactie.
   Waarschijnlijk ben u voor deze winter al voorzien van een appartement? Zo niet, dan kan ik u het appartement Gemelos 26/11C aanbieden van 13 januari tot 26 februari 2019: http://benidormland.com/property/gemelos-26-11c-1-bedroom-ref-bl-041/ Dit is de langste periode die nog vrij is.
   Anders hoop ik u een volgende keer te kunnen helpen. Als u in Benidorm bent, kunt u één van onze appartementen bezichtigen, als u dat leuk zou vinden.

   Nogmaals sorry dat ik u niet eerder heb geantwoord.

   Vriendelijke groeten,
   Aronde van Tongeren
   Benidormland SL

 1. Ginis D on said:

  Zou heel graag overwinteren (januari t/m maart) in Benidorm voor mijn gezondheid. Deze pagina lijkt me leuk en wou graag de prijzen weten als alleenstaande.
  Alle info is welkom!

  • benidormland on said:

   Goedemorgen beste mevrouw Ginis,

   Dank u voor uw bericht. Sorry voor de zeer late reactie. Het is vreemd dat ik uw mailtje nu pas zie, want normaal krijg ik een bericht binnen in mijn postbus. Ik ben nu aan het werk op mijn website en daarom zie ik uw aanvraag.
   Waarschijnlijk bent u voor deze winter al voorzien van een appartement? Zo niet, dan kan ik u het appartement Gemelos 26/11C aanbieden van 13 januari tot 26 februari 2019: http://benidormland.com/property/gemelos-26-20c/
   Dit is de langste periode die nog vrij is.
   Anders hoop ik u een volgende keer te kunnen helpen.

   Nogmaals sorry dat ik u niet eerder heb geantwoord.

   Vriendelijke groeten,
   Aronde van Tongeren
   Benidormland SL

Laat een reactie achter